Menu Sluiten

Koeltechniek


Koeltechniek

Informatie over koeltechniek.

Ontwerp van koelinstallaties en opkomende trends

De industriele koelindustrie gebruikt centrifugaalpompen om producten en ruimten te koelen.

De pompen zijn ontworpen om te werken bij hoge temperaturen en grote belastingen, terwijl ze maximale betrouwbaarheid en veiligheid bieden. Bovendien zijn ze uitgerust om kritische media te hanteren, zoals vloeistoffen en gassen.

Een centrifugaalpomp werkt met cyclische faseverschuivingen om producten en ruimten op een gewenste temperatuur te houden.

Koeltechniek is een verzameling van technische oplossingen om koelruimtes, voorwerpen en stoffen af te koelen en koel te houden, door er warmte aan te onttrekken en deze op een andere plaats weer af te geven.

Koeltechniek kan op verschillende manieren plaatsvinden.

Koeltechniek wordt ook gebruikt in de voedselverwerking. Veel voedselverwerkingstoepassingen vereisen gekoeld proceswater om de groei van bacteriën te voorkomen en de energiekosten te verlagen.

In de kaasproductie bijvoorbeeld wordt gekoeld proceswater gebruikt om kaas op een temperatuur tussen 10 tot 20 graden Celsius te houden. Bovendien is het van essentieel belang dat bij de kaasproductie de gewenste temperatuur wordt gehandhaafd om te voorkomen dat het kaasproduct bederft.

In een klinische omgeving is de koude opslag van medische voorwerpen een essentieel onderdeel van de apparatuur.

Deze apparatuur moet goed worden onderhouden en op de juiste temperatuur worden gehouden om schade aan patiënten te voorkomen, de naleving van de regelgeving te ondersteunen en de economische stabiliteit te handhaven.

 Om aan deze behoeften te voldoen, zijn nieuwe koeltechnologieën ontwikkeld die de prestaties van medische koelcellen verbeteren.

 De nieuwe technologie omvat bijvoorbeeld compressoren met variabele capaciteit, elektronisch gestuurde motoren en natuurlijke koolwaterstofkoelmiddelen.

Info over koeltechniek

Gegevens over Koeltechniek

Wat weten we nog over koeltechniek.

Commerciele gebouwen worden steeds energie efficienter, waarbij het energieverbruik voor koeling meer dan vijftig procent van het totale energieverbruik in niet residentiele gebouwen bedraagt.

Als gevolg hiervan hebben ontwerpers steeds vaker fulltime mechanische ventilatie in nieuwbouw toegepast. Dit heeft geleid tot een toename van grote koelsystemen en hogere elektriciteitsrekeningen.

Dankzij een betere gegevensverzameling kunnen onderzoekers nieuwe trends opsporen en mogelijkheden voor energie efficientie vaststellen.

Meer info over koeltechniek nu op www.cooleos.be.

Tags

Aanbeveling Koeltechniek | Aanbod Koeltechniek | Advies Koeltechniek | Bedrijven Koeltechniek | Diensten Koeltechniek | Expert Koeltechniek | Expertise Koelinstallaties |